Cortado – Smagfuld og lækker

En Cortado tager det bitre af din espressoe

Den Italienske espresso har fået en portugisisk udvikling, Cortado, som mange kaffedrikkerer er rigtig rigtig glade for. Den er populær over hele verden, men især i Spanien, Portugal, såvel som i Latinamerika. Forskellen fra en almindelig espresso er, at man tilsætter en smule varm mælk, hvilket fjerner den helt skarpe smag og bitterhed fra kaffen. Mange Italienere ville korse sig for sådan en kop, da det netop er kaffens stærke smag og bitterhed man søger i sin espresso, men det forhindrer jo ikke os andre i at nyde denne form for delikat kaffe. Den fås på cafeer og i kaffehuse, men oftere og oftere ser vi den også brygget i private hjem, hvor den er den perfekte afslutning på en god middag og en nydelse for kendere.

Mange foretrækker en Cortado frem for en almindelig filterkaffe

Det handler om smag. God smag. Denne dejlige kop kaffe kan sagtens konkurrere med de bedste desserter. Den skal serveres så espressoens ”crema” stadig ligger på toppen, og på den måde får du espressoens fantastiske første tår og en let mildere kop derefter. En espresso kan være en prøvelse for maven, men ved at tilsætte den varme mælk, får man espressoens nydelse på en mere mild måde. Det er en virkelig nydelse for kaffeelskere.

sggrant

sggrant