Cafeer Odense

L.Kyzer

Odense er Danmarks 3. største by og byder ligesom hovedstaden København på såvel historie som kultur og moderne samfund. Og byen blev da også af digteren H.C. Andersen kaldt for ”Lille København”. Odense ligger ved Odense Å, som også er omdrejningspunkt for mange af byens caféer. I dette område findes både sportscaféer, musikcaféer, kaffebarer og ganske almindelige caféer uden noget specifikt tema.

I Odense findes også kaffebaren Barresso Coffee som sælger espresso og kaffe til enten at nyde i kaffebaren eller til at tage med. Den første Baresso kaffebar åbnede i 1999 i København og har siden åbnet 3 kaffebarer i Odense.

Nogle af de populære caféer i Odense er Froggy’s Café, Franck A og Café Skt. Gertrud.

På Froggy’s Café kan du udover kaffe og andre varme drikke få hele fire forskellige slags brunch, herunder vegetar brunch, engelsk brunch, seafood brunch og traditionel brunch.

På Franck A kan du som på Froggy’s Café få cafémad om dagen, men om aftenen bliver Franck A lavet om til aften restauration med servering af vin, cocktails og naturligvis forskellige typer af kaffe, herunder espresso, Irish Coffee og kaffe med whisky.

Café Skt. Gertrud i Jernbanegade findes et stort udvalg i økologisk kaffe og tilbehør. Her kan du nyde almindelig kaffe med mælk og kaffe uden mælk, kaffe Latte, Espresso og alle mange andre typer kaffe.

Hvis du besøger Odense kan det også anbefales at lægge vejen forbi Kaffe og The huset i Vintapperstræde. Her kan du købe alverdens forskellige typer af kaffe og te. Du kan få malet kaffen i butikken eller du kan tage den med hjem som hele bønner. Her får du mulighed for at få alle ingredienserne til at lave en rigtigt ’kaffebar-oplevelse’ derhjemme. Selv kaffekopperne kan du købe i den hyggelige, traditionelle kaffebutik.

En anden hyggelig kaffebutik der er et besøg værd er Winthers Kaffe i Vestergade, hvor du kan også kan købe tilbehør til din kaffe og espresso i form af f.eks. chokolade, kager, sirup og sukker. Du kan desuden købe fine dåser til at opbevare din kaffe i og gammeldags kaffekværne til dine nyindkøbte kaffebønner.